medyauzmani.com

Karpatka – Eklerli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Tüm Karpatka veya ekler pastası pişirme sırlarımı sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Öncelikle patacho hamurunu yapmak için su ve yağın kaynaması önemlidir. Daha sonra hamur düzleştirilip katlanarak kısık ateşte pişirilmelidir. Yumurtaların fazla pişmemesi için ocaktan aldığınız hamur bir süre soğutulmalı ve yumurtalar iyice karışana kadar teker teker eklenmelidir.

Ben patacho hamurunu 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişirdim. Tarifi hazırlamadan bir gün öncesine kadar kremayı da hazırlayabilirsiniz. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelince tereyağ ile çırparak soteleyebilirsiniz.

Aşk…

Hamuru hazırlamak için:

    1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 4 orta boy yumurta

krema için:

    2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı nişasta 1,5 çay bardağı toz şeker 2 yumurta sarısı ½ çay kaşığı vanilya özü 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

yukarı:

    100 gram bitter çikolata 1 yemek kaşığı tereyağı

Karpatka – Ekler Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Kreması için yumurta sarılarını ve toz şekerin yarısını bir miktar süt ekleyerek çırpın. Nişasta, kalan şeker ve sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
2. Vanilya esansını ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı bir kaseye aktarın, üzerini streç filmle kapatın ve soğumaya bırakın.
3. Soğutulmuş kremayı tereyağı ve kabartma tozu ile çırpın.
4. Pacho için su ve sütü bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan karışıma unu ekleyin ve bir kaşık yardımıyla hamuru karıştırmaya başlayın, 3-4 dakika pişirin.
5. Toplanan hamurları fırından çıkarıyoruz. Başlangıç ​​sıcaklığını serbest bırakmak için bir dakika daha karıştırın.
6. Ilık hamur düşük devirde karıştırılırken yumurtaları teker teker ekleyin.
7. Yumurtaların hepsi pişip yumuşak ama dağılmayan bir hamur elde edince yarısını yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
8. Kalan yarısını da aynı şekilde pişirin. İlk hamur tabakasını kelepçeli kalıba koyun. Çırpılmış kremanın tamamını ekleyin. Diğer patatesli harcı üzerine kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
9. Çikolata sosu için çikolata ve tereyağını birlikte eritin. Dolaptan aldığınız kekin üzerine dökerek yayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın