Sütlü irmikli kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hava sıcak ve soğuk, havanın güzelliğinden faydalanarak uzun bir aradan sonra bugün arkadaşlarımızla buluştuk. Açıkçası iyi gitti. Birbiri ardına gelen ve her geçen gün bizleri yoran pandemi sonrası bir nefes aldık.

İrmik tatlısı Bu çok ama çok eski bir tarif, mutfak sırlarına baktım 12 yıl önce paylaşmıştım ☺️ Sonra fiğ bisküvisi var, kullandım. Artık bana daha çok uyan bir kedi dilimine sahiptim. Bildiğiniz brownie benzeri bir tatlıydı.

Bildiğiniz gibi, ayrı ayrı paketlenmiş iki kraker, bir paket kedi naneli krakerden çıkıyor. Benim tarifimde bir tanesi yeterliydi ve lezzeti yetiyordu. Dilerseniz iki paketi de kullanabilirsiniz ama ben tek tek söylemeyi tercih ediyorum ☺️💕

İrmikli sütlü börek tarifi için malzemeler

    1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 1 poşet vanilya şekeri 1 yemek kaşığı tereyağı 1 poşet catnipli kurabiye Nar taneleri, yer fıstığı tozu ve kalan bisküvi kırıntıları

İrmikli sütlü börek tarifi nasıl yapılır?

1. Tencereye süt, şeker ve irmiği ekleyip ocağı açın.
2. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
3. Kaynayan pudingi (küçük kabarcıklar çıkaracaktır) ocaktan almadan hemen önce vanilya ve tereyağlı kremayı ekleyip hızlıca karıştırın.
4. Catnipli bisküvileri çiy karesine yerleştirin.
5. Üzerine sütlü irmik tatlısını dökün, biraz ılıyınca buzdolabına koyun ve bir saat dinlendirin.
6. Üzerini süslediğiniz tatlıyı dilimleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın