medyauzmani.com

Yalancı su böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bunlar rahmetli anneannemin ve annemin en sevdiği hamur işleri. Çocukken az peynirli çıtır köşeleri severdim şimdi Nehir gibi 🙂

Şimdi ben de onlar gibi sulu börekler yapmayı seviyorum. Yaş ilerledikçe damak tadı değişse de nostaljiyle çok alakası olduğunu düşünüyorum. Gerçekten de burunlarımızın ve tat alma tomurcuklarımızın yaralarında eşsiz bir hafıza vardır.

Sizi eski günlere götüren yemekleriniz var mı?

Yalancı su böreği tarifi malzemeleri

    3 adet yufka yumurta 1 su bardağı 1,5 su bardağı süt ½ çay kaşığı sıvı yağ tuz isteğe bağlı (peynir tuzsuzsa)

Dolgu için:

    300 gr beyaz peynir veya maydanoz lor 1 yemek kaşığı tereyağı

Yalancı sulu börek tarifi nasıl yapılır?

1. Püreyi geniş bir tabağa alın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. 1 küçük parça
2. Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın ve küçük bir fırın tepsisine veya orta boy dikdörtgen bir borcama fırça yardımıyla sosu yayın.
3. İlk yufkayı kenarları dışarı çıkacak şekilde tepsiye yayın ve sosu fırça veya kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayın. Üzerine diğer yufkayı koyup ters çeviriyoruz ve iç harcın üçte birini serpiştiriyoruz.
4. Harcın üzerine hamurun kenarlarından ortasına doğru kapatıp yoğurun. 3. Yufkaya bir hafıza işlemi uygulamak.
5. Son kısma gelince geniş olan hamuru hamurun dibine dökün ve ağzını düzgün bir şekilde kapatın.
6. Kalan sosu üzerine gezdirip isteğe göre susam veya çörek otu serpiştirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın