Merhaba sevgili arkadaşım,
Yoğurtlu kereviz salatası ev yapımı en popüler ve pratik tariflerden biridir. Ben sık sık zeytinyağı veya tavukla yemek yaparım ama sofraya daha çok bu şekilde gelir. Ben bu tarifi elma veya armutla da yapıyorum. Boyutlar zaten genellikle aynıdır. Sadece meyveli salata yapacaksam tuzla ovmuyorum.
Kereviz ve havucun tuzla ovulmasının sebebi tatlandırmak ve yumuşatmak içindir. Bu şekilde çok lezzetli. Yoğurt sulu ise elinizle ovuştururken çıkan suyu süzün ve salatayı bu şekilde yapın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kereviz, yoğurt ve havuç salatası malzemeleri (çiğ)
- 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy havuç 5 yemek kaşığı yoğurt (süzülmüş olabilir) 2 yemek kaşığı mayonez 1-2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz
Servis için:
- Zeytinyağı, pul biber, ceviz, nar taneleri
Kereviz, Havuç ve Yoğurt Salatası (çiğden) nasıl yapılır?
Kereviz ve havuçları soyup rendeleyin. Rendelenmiş kerevizi ve havucu derin bir kaba alıp tuzunu ilave edip püre haline getirerek yoğurun. Yoğurt, sarımsak ve mayonezi ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Ceviz ve kırmızı biberleri zeytinyağında kavurun, kereviz salatasının üzerine gezdirin ve nar taneleri ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]