Merhaba sevgili arkadaşım,
İlk ebegümeci tarifimi sizlerle 2010 yılında paylaşmıştım. O zamandan beri belki iki üç kez yedim. İstanbul’da her zaman yeni bir şeyler bulma şansınız olmuyor. Elbette yöresel ürün satan firmaların artması eskiye göre işimizi büyük ölçüde kolaylaştırdı. Aşıklar, kısa bir arama yaparak ürünleri çevrimiçi olarak kolayca satın alabilirler.
Közlenmiş yumurta, yumurtalı rulo, sıcacık salata, dürüm gibi yapraklardan yapılan ve sadece yapraklarını değil çiçeklerini de kullanan birçok tarif var.
Çoban Düdüğü ve Labada otlarının tariflerini en kısa zamanda ekleyeceğim.
Yumurta kavurma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavrulmuş ebegümeci tarifi malzemeleri
- bir demet ebegümeci otu 1 orta boy kuru soğan 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber kırmızı pul biber
Kavrulmuş ebegümeci tarifi nasıl yapılır?
Ebegümeci ayıklayın, su veya suyla yıkayın, ardından yapraklarını ve saplarını kesin. Soğanı doğra. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Pişirmek için doğradığınız hibiskusları ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Hibiscusu suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]