Merhaba sevgili arkadaşım,
Yağmurlu ve soğuk bir pazar sabahı için harika bir tarifim var 🙂 Hatırlarsanız kalem simit tarifini verirken kıymanın tadı simit gibiydi demiştim. Ne zaman eve kıyma alsam, biraz planlama yapıp hepsini işlemeye çalışırım (köfte, yufkalık köfte, kullanım için porsiyonluk veya kızartılacaksa) dondurucuya koymaya çalışırım. Bunu yaparak, özellikle daha önce bahsettiğim süper yemek çorbaları için yemek pişirirken iş yükümü yarı yarıya azaltıyor. Çorba Tarifleri kategorisinde hepsini bulabilirsiniz.
Geçen tarifte peynirli sigara böreğinin daha çok aktığı belirtilmişti. Verdiğim kalem böreği tarifi ile deneyenler çok beğendiler ve hiç böyle bir sorun yaşamadılar. Cheesecake’ler, patatesler, elmalar ve kıymalar ayrı ayrı lezzetlidir. 1 veya 2-3 parça yapıp buzlukta hazır bekletip kahvaltıda veya misafir geldiğinde servis edebilirsiniz. Tüm hamur işleri ve türevlerini burada bulabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Etli börek tarifi malzemeleri
- 3 adet hamur 300 gram. dana kıyma 1 orta boy soğan 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz tuz karabiber kimyon 2 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyin, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymaya maydanozu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Dolgu ısınırken her bir hamuru 8 eşit parçaya bölün. Üçgen hamur parçasının geniş tarafına malzemeden birer yemek kaşığı koyun, sonra kenarlarını katlayın ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın, hamurun sivri ucunu parmağınızla ıslatıp yapıştırın. Hepsini bu şekilde sardıktan sonra kızdırdığınız yağda arkalı önlü çevirerek kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]