Merhaba sevgili arkadaşım,
Evimizde çorbadan sonra süper besinleri saymak hiç bitmez. En sevdiğimiz tariflerden biri olan Makarnalı Tarhana’yı paylaşarak başlamak istedim. Hatta bu tarifi hikayemde paylaştıktan sonra bir takipçim yeşil mercimekle denememi tavsiye etti. Ben yeşil mercimekli kadayıf ile denedim Nehir çok beğendi.
Tarhana nasıl pişirilir?
Makarnayı haşlayıp pişirdikten sonra ızgara yaptığım tarhanaya ekliyorum. Böylece daha az zaman alır ve çorbanın kıvamını ayarlamayı kolaylaştırır. Benim genel ölçümüm 1 bardak suya 1 yemek kaşığı tarhana. Bedeninizi zaten ayarladınız. Önümüzdeki kış çeşitli çorba önerilerinizi bekliyorum ☺️💕
Aşk…
İçerik Tablosu
Erişte ve nohutlu tarhana çorbası malzemeleri
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 5 yemek kaşığı tarhana 4 su bardağı su 1 su bardağı et suyu 1 çay bardağı sebzeli makarna 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Erişte ve nohutlu tarhana çorbası nasıl yapılır?
Tencereye su, et suyu, makarna ve donmuş nohudu koyup şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Orta boy bir tencerede erişteler pişerken zeytinyağı, salça ve tarhanayı soteleyin. İçine hazırladığınız makarna karışımını ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırın ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]