Kalem böreği – Puro böreği – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sigara böreği ya da şimdi tercih ettiğim şekliyle (özellikle kızıma söylediğimde) çocukken yaptığım ilk tariflerden biridir. Zamanla, tarifi yapıp tatmadığım, örneğin lor peyniri ile benim için açıkça yerleşti. Beyaz peynir mutlaka var ben orta veya az yağlı tercih ediyorum ki kızartırken çok sıvılaşmasın.
En sevdiğim harç kıyma ve elma püresidir.

Özellikle elmalı turtaya mutlaka bir göz atın derim.
Bir şişe aldığımda çok şey yaparım ve dondurucuya koyarım. Sonra çıkarın ve gerektiği gibi kızartın.

Aşk…

Dersler

    3 adet hamur 300 gram. az yağlı beyaz peynir 1 yumurta 1/4 demet maydanoz 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 2 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)

yapılışı

Peyniri karıştırma kabına alıp çatalla eziyoruz. Maydanozu ince ince kıyıp peynire ekleyin. Tereyağı ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Üçgen hamur parçasının geniş tarafına iç malzemeden birer tatlı kaşığı kadar koyup kenarlarını katlayın ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın, hamurun sivri ucunu parmağınızla ıslatıp yapıştırın. Hepsini bu şekilde sardıktan sonra kızdırdığınız yağda arkalı önlü çevirerek kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın