medyauzmani.com

Közlenmiş Patlıcan Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım

Patlıcan yemeklerini ne kadar sevdiğimi az çok bilirsiniz 🙂 Bu yıl ilk defa küçük bahçemizde yetiştirdiğimiz patlıcanlardan yemek yapma fırsatı bulduk. Sanırım hem cins olarak hem de kedi beslediğimiz için ondan yeterince alamadık. Son patlıcanları toplayıp fidelerini çıkarırken çok sevdiğim yemeğe veda etmek istedim.

Bir de farkettim ki musakkadan zeytinyağına, salatadan şişe onlarca patlıcan tarifi varken blogumda patlıcan tarifi yok 🙂 Bu vesileyle tarifi blogda paylaştım. Benim için bu yemeklerin dışında en sevdiğim şeyler cacık ve pilavdır. Pirinç pilavı ve cacık tarifleri burada bulabilirsiniz.

Aşk…

Patlıcanlı oturmak tarifi için malzemeler

    3 adet patlıcan 200 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı domates püresi veya 1 adet orta boy domates 2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz, karabiber ve kimyon

Sosu hazırlamak için:

    Bir çay bardağı domates sosu, bir bardak su, karabiber ve tuz

yukarı:

Patlıcan tarifi nasıl hazırlanır?

Patlıcanı yıkayın, saplarını kesin, turşuyu soyun ve dilimler halinde kesin. 15 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağını ekleyin ve kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates sosu, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip sotelemeye devam edin. Pişen kıymayı ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Patlıcanı kurutun ve kızgın yağda kızartın. Pişen patlıcanları fırın tepsisine dizin. Kıymayı üstüne yayın. Biber ve çeri domateslerle süsleyin. Sos malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine ekleyin. 190 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın