Merhaba sevgili arkadaşım,
Taze, yumuşacık börülceyle karşılaşınca aklıma ilk gelen yemek öncesi salata yapmak oluyor. Ama zeytinyağında taze bezelyeyi de severim. Denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz pratik bir tarif. En önemli püf nokta ise börülcelerin rengini kaybetmemesi için haşlanması.
Şok kaynatma tekniği nedir?
Şok kaynatma özellikle sebzeler için kullanılan bir yöntemdir. Haşlanan sebzeler önce soğuk suya atılır ve hızlıca soğutulur. Bu işlem, renkleri normalden daha parlak ve parlak hale getirir. Böylece çok daha iştah açıcı görünüyor. Önemli olan sararıncaya kadar kaynatıp çabuk soğutmamak. Soğuk veya buzlu su kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
taze fasulye salatası tarifi malzemeler
- 500 gram taze barbunya ½ çay bardağı zeytinyağı 4 diş sarımsak suyu 1 limon tuzu 1,5 litre kaynatmak için su 1,5 litre soğuk su şoklamak için
Taze fasulye salatası tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayın, ayıklayın ve boylarına göre 2-3 parçaya bölün. Geniş bir tencerede ½ çay kaşığı tuz, 2 litre su ile börülceyi 10-15 dakika kaynatın. Haşlanan barbunyaları süzgeç yardımıyla tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba aktarın. Şokta soğuttuğunuz barbunyaları süzün ve bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]