medyauzmani.com

Menmenlik Kışlık Soğan Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kışlık domates sosum bitmeden sizlerle son bir tarif paylaşmak istedim. Bu yıl soğanlı menemen yaptım çünkü diğer tariflerde de kullanabilirim diye düşündüm özellikle kıymalı.

5 kilo domates ve 350 gram yeşil biber ile (yarım kilo aldım ama miktar artınca tartıp kenara koydum). Her biri 425 ml’lik 10 kutu çıkıyor. Hadi ama 9 kavanoz gözü yaşlı sandığımdan beri 🙂

Geçen seneden beri kapaklarını ters çevirmek yerine derin bir tencerede 20 dakika kaynatıp ısıtıp pastörize ediyorum. Küf ve bakteri oluşumu nedeniyle karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenin en iyi yolu budur. Ancak şişen, sızdıran ve kokan konserveleri tadına bakmadan çıkarın. her ihtimale karşı.

Aşk…

Menmenlik Kışlık Soğan Tarifi Malzemeler

    5 kilo armut, domates, sos için, 300 gram sivri biber, 2 orta boy kuru soğan, ½ çay bardağı çay, 1 su bardağı zeytinyağı, 2-3 yemek kaşığı tuz.

Menmenlik Kışlık Soğan Tarifi nasıl hazırlanır?

Domateslerin üzerlerine çapraz şeklinde ince çizikler atın, kaynayan suda 15-20 saniye bekletin ve ardından süzgeçle çıkarıp hazırladığınız soğuk suda 15-20 saniye bekletin. Tüm domateslere aynı işlemi yaptıktan sonra kabuklarını tümsek şeklinde olacak şekilde soyun. Küpler halinde kesin. Soğanı ve biberi ince ince kıyın. Tencereye zeytinyağı ve soğanları koyup şeffaflaşana kadar kavurun. Biberleri tencereye alıp orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Domatesleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak istenilen kıvama gelene kadar pişirin. Tuz ekleyin ve ara sıra karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatır kapatmaz adamları temiz kavanozlara bölün. Kavanozları kaynatıp kuruyana kadar kullanılmayan kapaklarla kapatın. Kavanozları 1-2 parmak uzunluğunda kaynar suda 15-20 dakika haşlayın ve dikkatlice soğumaya bırakacağınız yere alın. Soğutulmuş ve süzülmüş domates soslarını güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın