Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yazın sıcağında hafif ve lezzetli salata ve meze tarifleriyle devam ediyoruz. Kabak ve havuç tarator bizim evde her öğünde hatta pilav ve makarnanın yanında yenebilecek enfes bir lezzet.
Ben kabak ve havucu ayrı ayrı kavuruyorum ki kabaklar havuçlarla yumuşamasın diye ikisi de biraz kıtır oluyor.
Süzme yoğurt olmazsa olmaz çünkü bekleseniz bile su sızdırmıyor. Meze dereotuyla iyi gider, ekleyin derim.
Bol bol ❤️ bırakmayı ve beni takip etmeyi unutmayın örneğin @mutfaksirlari ☺️
İçerik Tablosu
Havuçlu ve kabaklı tarator tarifi için malzemeler
- 3 orta boy havuç 2 orta boy kabak 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2-3 diş ezilmiş sarımsak 4 porsiyon süzme yoğurt Tuz 1 tutam dereotu
Servis için:
- Kırmızı biber gevreği.Zeytinyağı
Havuçlu ve kabaklı tarator tarifi nasıl yapılır?
Havuç ve kabağı rendeleyin. Zeytinyağını kızdırın, havuçları tavaya alın, rengi dönene kadar kavurun ve karıştırma kabına alın. Kabakları da kızartıp karıştırma kabına alın. Sebzelere sarımsak, tuz, dereotu ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Arzuya göre üzerine dövülmüş ceviz serpilir ve kızdırılmış kırmızı biber yağı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]