Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarif kayınvalidemin en sık yaptığı tavuk tarifi. İçine biraz yağ, tuz ve baharatlar konularak hazırlanır. Her zaman evde bulunabilen baharatları taze kullanmayı tercih ettik. Bence ikisi de inanılmaz lezzetli. Mutfaktaki diğer işlerle ilgilenirken yavaş yavaş kendi yemeklerini yapıyor. Üstelik hiç su eklemeden ve ekstra bir çaba sarf etmeden lokum tadında.
Genellikle fırında pratik sebzelerden veya hızlı yeşil salata ve bulgur pilavından yaparım. Damak zevkinize göre dilediğinizi hazırlayabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Tandır tavuk tarifi için malzemeler
- 5 adet kavrulmuş kemikli but 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, taze kekik, taze biberiye, taze fesleğen ve pul biber
Pratik tandır tavuğu tarifi nasıl yapılır?
Tavaya biraz yağ koyun, tavuğu düzenleyin, biraz yağ, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını açıp taze baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte tavuğun ilk tarafı kızarana kadar pişirin. Tavuğu diğer tarafa çevirin ve çok yumuşayana ve kemikleri çıkana kadar pişirin (toplamda yaklaşık bir saat) Pişen tavuğu sıcak olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]