Merhaba sevgili arkadaşım,
Rafine sofra şekeri eklemeden, dokusu ve kıvamıyla hepinizin çok seveceği bir tarifim var. Nemli yapısını elma ve havuçtan, güzel kahverengi rengini de eklediğimiz az miktarda pekmezden alıyor. 3 küçük köfteye böldüğüm için verdiğim pişme süresi kısa.
Çubuk tavada yapacak olsanız pişme süresindeki malzemelerden dolayı ortalama iki katına çıkar. 25 dakikanın sonunda dışı çok esmer, içi çiğ ise sıcaklığı 150°’ye düşürüp içi kuruyana kadar pişirin.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Şekersiz Rafine Elmalı Havuçlu Kek Tarifi Malzemeler
- 3 orta boy yumurta ½ çay bardağı pekmez 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı tam buğday unu ½ çay bardağı ceviz ½ çay bardağı kuru üzüm 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 orta boy elma 2 orta boy havuç Boyut
Elmalı ve havuçlu kek tarifi rafine şekersiz nasıl yapılır?
Elma ve havucu rendeleyip kenara alın. Yumurta ve pekmezi köpürene kadar çırpın. Süt ve zeytinyağı karışımını ekleyin ve çırpın. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip orta hızda karıştırın. Elma kabuğunu, rendelenmiş havucu, cevizi ve kuru üzümü ekleyip kaşıkla karıştırın. Karışımı 3 küçük kalıba bölün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. (Fırını ilk 20 dakika açın ve ara sıra bıçak veya kürdan ile kontrol edin. Nemli çıkarsa pişirmeye devam edin) Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarın. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]