Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen hafta kışlık domates sosu yaptım ve bir kenara attım. Bu sene karışık kapya biber yaptım ama önceki senelerde yaptıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.
O gün markete gittiğimde uzun zamandır aklımda olan kahvaltılık sosu yapmak için malzemeleri alacağımı düşündüm. Pazarcı abiler sağolsun abla 5 lira mı abla 10 lira diye sorduğumda malzemeler hep eksik gelirdi.
Kavanozları bulaşık makinesinde yıkadım, ardından kuruması ve steril hale gelmesi için fırında pişirdim. Kapaklarını kısa süre kaynatıp temiz bir yerde kurumaya bıraktım.
Tuz, yağ ve sirke oranı tamamen damak tadınıza kalmış. Evimizde öğütülmüş kaya tuzu vardı, ben onu kullandım, bu yüzden kullanacağınız şey damak zevkinize göre farklı görünebilir. 1 yemek kaşığı tuz ile başlayın ve gerektiği kadar artırın. Kahvaltıda sirke ve sarımsak oranı bence yeterli. Aperatif yapabilirim diyorsan, belki biraz kranklayabilirsin.
Yapım aşamalarına instagram hikayelerimden ulaşabilirsiniz. Daha sonra buraya ekleyeceğim. İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın!
İçerik Tablosu
Közlenmiş patlıcan ve biber sosu tarifi malzemeler
- 1 kilo 250 gram kapya biber 2 kilo 250 gram patlıcan 3 buçuk kilo domates 6 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu (damak tadınıza göre) bir çay bardağı zeytinyağı yarım çay bardağı sirke Yarım demet maydanoz
Közlenmiş Patlıcan ve Acı Biber Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
Biber, patlıcan ve domatesleri yıkayın. Domatesin üzerine bıçakla çapraz bir çentik açın. Patlıcan ve biberleri 2-3 yerinden delin ve yağladığınız fırın tepsisine malzemeleri dizin. Fırını 250 dereceye ayarlayın ve ızgarayı açın. 20-30 dakika pişirin, kızartma koşullarına bağlı olarak eşit şekilde kızarmaları için ters çevirin. Közlenmiş domateslerin kabuklarını soyun ve iki elinizle hafifçe sıkarak fazla suyunu sıkın. Patlıcan ve biberi soyun. Biberlerin mümkün olduğunca çekirdeklerini çıkarın ve tüm malzemeleri doğrayın. Domatesleri tencereye alıp zeytinyağı ve tuzu ekleyip blenderdan geçirip kaynamaya getiriyoruz. Doğranmış biber ve patlıcanı ekleyip pişirmeye devam edin. Sirke ve sarımsağı ekleyip iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kıyılmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sterilize edilmiş kavanozlara bölün. Ağzı sıkıca kapalı olarak ters çevirin ve gece boyunca bırakın. Süpürülmüş olup olmadığını kontrol edin ve saklayacağınız yere kaldırın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]