Merhaba sevgili arkadaşım,
Teşekkürler Nahir hanım beni mutfakta hiç yalnız bırakmıyor bu sefer beraber basit ama lezzetli bir video çekeyim dedim. Baştan sona çok eğlendi. Fırından çıkınca ilk sıcağı almasını bekledim ama videoda da göreceğiniz üzere bir türlü sabredemiyor 😂
Bu ufalanan bir kurabiye değil, boğmaca turtası gibi, özellikle çocukların tadını çıkarabileceği yumuşak. Alternatif bir tarif arıyorsanız bu Muzlu Hurmalı Kek tarifini deneyebilirsiniz.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Muz ve fıstık ezmesi tarifi malzemeleri
- 2 orta boy muz 1 orta boy yumurta ½ çay bardağı toz şeker (isterseniz ekleyebilirsiniz) 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi 2,5 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 yemek kaşığı bitter çikolata
Muzlu Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
1. Muzları derin bir kapta ezin.
2. Bir yumurtayı ekleyin ve bir çatalla karıştırın, ardından fıstık ezmesini ekleyin ve birlikte ezin.
3. Kabartma tozu ve unu karıştırın, kullanmayı düşünüyorsanız şeker ekleyin.
4. 2 yemek kaşığı kurabiye çikolata ekleyin.
5. Bisküvileri dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile 3-4 cm aralıklarla tepsiye paylaştırın.
6. Hamurun üzerine bir yemek kaşığı çikolata serpin.
7. 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
8. Fırından çıkardığınız kurabiyeler tamamen soğuyunca kağıttan ayırın ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]