Semizotu debelsi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,
Semizotu sevenler mutlaka sevecektir Dibble’ı… En sevdiğim tariflerden biri olan taze fasulyenin semizotu versiyonu da inanılmaz lezzetli.

Fasulye ezmesini pilav gibi pişiririm ama semizotu sulu bırakmayı severim.

Dilerseniz bulgurlu semizotu da yapabilirsiniz. Hatta sizi en kısa zamanda bulgur tarifi ile tanıştırayım 😍❤️

Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Semizotu tarifi Debelsi için malzemeler

    1 iri semizotu 1 orta boy soğan 1 büyük diş sarımsak 2 orta boy domates 1 çay bardağı pirinç ½ çay bardağı zeytinyağı tuz 1 kesme şeker (isteğe bağlı) 1 su bardağı su (önce yarısını ekleyin, gerisini gerekirse ekleyin)

Semizotu tarifini nasıl hazırlarsınız?

Semizotu bol suda yıkayın, biraz suda ıslatın, tekrar yıkayın ve kurumaya bırakın. Süzülen semizotu iri parçalar halinde doğrayın. Soğanları ve domatesleri ince ince doğrayın. Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Domatesleri ekleyin ve domatesler hafif eriyene kadar soteleyin. Pirinç, su ve semizotu ekleyin. Tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak pirinç yumuşayana kadar pişirin. İstenilen sıcaklıkta servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın