Kıymalı kabak dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yeniden koşmaya başlayan bir haftadan herkese selamlar… 1 Haziran ve yaz sezonu resmen başladı 🙂 Tabii İstanbul şu an hala sakin ve çözümsüz. Bir plan yapmanıza veya yaptığınız planı uygulamanıza kesinlikle izin verilmiyor. Doldurulmuş tarifleri seviyorum. Özellikle zeytinyağlı yemekleri ama son yıllarda etli tarifleri yemeye başladım. 30 yaşından sonra su teresi yemeyi seven biri için normal bence 🙂

30’undan sonra sevmeye başladığın tatlar var mı? Ya da asla yiyemeyeceğimi söylediğin şey? Mesela yıldızım ciğerimle asla barışmaz.

Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Kıymalı kabak dolması tarifi için malzemeler

    1 kg orta boy kabak 1 çay bardağından az pirinç 250 gr dana kıyma 1 büyük kuru soğan veya 2 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı salça ½ su bardağı zeytinyağı 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 1 tutam taze nane Tuz Karabiber

Sosu hazırlamak için:

    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı 1 yemek kaşığı salça tuz sıcak su

Kıymalı kabak dolması tarifi nasıl yapılır?

Yıkanmış kabağı soyun, ikiye bölün ve içini boşaltın. Pirinci bol su ile yıkayıp güzelce kurulayın. Kıyma, pirinç, sıvı yağ, doğranmış sebzeler, yemeklik doğranmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Kabakların içini doldurup tencereye alıyoruz. 1 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı salça, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, dizdiğiniz kabakların üzerine yavaşça dökün. 1 – 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. İç malzemeyi orta ateşte pirinç şişene kadar pişirin.Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın