Etli Patatesin Tadı Lokum Gibi Nasıl Yapılır! patatesli et tarifi



Patates yemekleri çok sınırlı. Genellikle baharat veya doldurma için diğer yemeklere eklenir.

Ancak kıyma veya etten yapıldığında çok lezzetlidir. Sizlere sunacağımız tarifte bir avuç etle hazırlayacağınız harika bir yemek. Üstelik kısa sürede hazır.

Kahvaltıdan birkaç dakika önce yemek yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Lezzetli ve tatmin edicidir. Afiyet olsun şimdi…

Dersler

  • 200 gram Dana Yeti
  • 4 patates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik

yapılışı

İlk olarak kıyılmış et suyunu bırakana kadar kısık ateşte pişirilir. Daha sonra üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip yağını ekleyip pişirmeye devam edin.

Bu arada büyük bir tencereye doğranmış patatesleri ekleyin. Üzerine haşlanmış eti ekleyin.

Suya salçayı ve açık baharatları ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz kapya biber ve yeşil biber ekleyebilirsiniz.

Yorum yapın