Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu mayasız yoğurtlu pankek tarifi bugünlerde en çok denediklerimden biri 🙂 Yoğurtlu pankek yaptığım gün hamurun yarısı ile bazlama yaptım. Hem yağda kızarttığım pankek hem de yağsız tavada yaptığım bazlamalar çok güzel oldu. Bu sefer daha yumuşak olması için biraz kabartma tozu ekledim.
Evde varsa ekle, yoksa ekleyemezsin. Hamur mayasız da olsa yoğurduktan sonra 10-15 dk dinlendirmekte fayda var. Bezeyi açtığınızda açtığınız beze ile kalan arasındaki farkı pişirirken görebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Videolu anlatım
Mayalı ekmek yapmak istiyorum diyenler tarifime buradan ulaşabilirler.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
Mayasız balzamik tarifi için malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 4 su bardağı un (az veya çok olabilir) Bir tutam tuz
Üstüne üstlük:
Börek balsalam tarifi nasıl yapılır?
Süt ve suyu bir karıştırma kabında karıştırın. 1 su bardağı un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Kalan unu bir kaba ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kaba, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın ve bir hamur kesme aleti veya bıçak yardımıyla 12 parçaya bölün. Bezeleri unlanmış tezgahta hafif açın. Yağsız tavada iki tarafı da kızarana ve şişene kadar pişirin. Pişen ekmekleri bir tabağa alın ve önlü arkalı tereyağ ile yağlayın. Pürüzsüz olana kadar örtün. Ilık veya sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]