medyauzmani.com

Patatesli ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Patatesli ekmekle ilgili geçmişimiz pastacılık okuluna ve gittiğim fırınlara kadar uzanıyor. Sonra bu ekmeği denediğimizde bu kadar yumuşak olmasına ve uzun süre taze kalmamasına çok şaşırdım. En kötüsü de puanımızda su oranı falan yok 🙂 Birkaç malzeme ekleyip ölçüleri tamamen yenileyerek nefis bir patatesli ekmek yaptım.

Videoyu en kısa zamanda YouTube kanalıma ekleyeceğim ama kafanız karışmasın diye istek üzerine yazacağım. Video eklendiğinde anında haberdar olmak için kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂
1- Mayayı aktifleştirin
2- Malzeme ekleyin, terleyin
3- Tezgaha götürün ve toplayın
4- Önce mayalanmaya bırakın
5- Homoeopatik bölüm
6- Tepsiyi mayalanmaya bırakın
7- Fırında son aşama

Bu sıralamadan sapmazsanız ekmeğiniz çok koyu olur 🙂

Videolu anlatım

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…

Patatesli ekmek tarifi malzemeleri

    1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş patates (200 gr) 1 yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım paket instant maya (5 gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su (200 ml) 4 su bardağı un (450 gram)

Patatesli ekmek tarifi nasıl yapılır?

Ilık su, instant maya ve toz şekeri karıştırma kabına alıp maya köpürene kadar bekleyin. Maya aktifleşince patates püresini, zeytinyağını ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve tuzu koyup önce düşük sonra yüksek devirde ekmeği yoğurmaya başlayın. Toplanan hamura kalan unu ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Elinizi ve tezgahı unlayın ve hamuru kaptan tezgaha alın. Üzerine un serpin, hamuru toplayın ve hamur iki katına çıkana kadar 45 dakika ila 1 saat arası bir kapta mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru bir keski veya bıçak yardımıyla 10 parçaya bölün. İlk bezeyi un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla biraz açıp yuvarlayın sonra tekrar biraz açıp elinizle katlayıp yuvarlayın. Tüm bezelere bu işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 4-5 cm aralıklarla dizin. Hamurun üzerini kapatın ve bir saat mayalanmaya bırakın. Ekşi maya üzerine eritilmiş tereyağı sürülür ve istenirse susam serpilir. Bir kaseye sıcak su koyduğunuz fırında 190 derecede 15-16 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen ekmeğin üzerini kapatın ve soğuyana kadar dinlendirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın