Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta tariflere ekşi maya yapımı ile ilgili çok detaylı bir yazı ile başlıyoruz. Ekşi mayanın pişmesi 10 gün sürdüğü için instant maya ile yapacağımız ekmek ve poğaça tariflerine devam etmeyi planlıyorum.
6 yıl önce yaptığım tariflerden biri de zahra ekmeği. Bu sefer video çekme fırsatım oldu. Çok yakında YouTube kanalımda olacak. Evdeki herkesin yeni favorisi olacağına emin olduğum yumuşacık ve lezzetli bir ekmek. Özellikle çocuklarınız için sandviç yapmak için mükemmel boyut.
Çiçek ekmeği de tıpkı somun ekmeği gibi kabarana kadar iyice yoğrulur. Pişirirken fırına ısıya dayanıklı bir kapta kaynar su koymayı unutmayın.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
İçerik Tablosu
Videolu anlatım
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
Çiçek ekmeği tarifi için malzemeler (tam ölçü)
- 1 paket instant maya (10g) 2 tatlı kaşığı toz şeker (10g) 1 tatlı kaşığı tuz (5g) 2 su bardağı ılık su (400ml) 5,5 su bardağı un (600g) ½ çay bardağı tereyağı (50g erimiş ve ılık)
yukarı:
- Nigella sativa, mavi haşhaş, 1 yumurta sarısı
Gül Ekmeği (Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Maya ve şekeri karıştırma kabına alıp üzerine ılık suyu ekleyip 2-3 dakika köpürene kadar bekleyin. 2 su bardağı un, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın. Mikserde karıştıracaksanız kalan 3,5 su bardağı unu ilave edip önce düşük sonra yüksek devirde 5-6 dakika yoğurun. El ile yoğurmak için kalan unu azar azar hamura ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru toparlayın, üzerini streç filmle kapatın ve 30 dakika dinlendirin. (Hamur ikiye katlanmalıdır.) Ekşi maya bezelere bölün ve unlanmış bir masa üzerinde yuvarlayın. 26-28 cm’lik bir tepsiye bezeleri 1-2 cm arayla çiçek şeklinde dizin ve üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalanmaya bırakın. Yumurta sarılarını ekşi maya ile yağlayın ve karıştırın ve çörek otu, tohum ve haşhaş tohumu serpin. 200 derecede fırında pişirin ve bir kapta kaynar su ile 12-15 dakika tamamen kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]