Merhaba sevgili arkadaşım,
Eldeki çok fazla doğranmış sebze varken, onlardan yararlanmanın en iyi yolunun onları sterilize etmek olduğunu düşündüm. Evde çok malzemem vardı ama güzel bulgurumuz yoktu. Bu sefer bulgur pilavı ile deneyelim dedim. Sonuç gerçekten çok lezzetli 🙂
Bu arada sütü arttırmada inanılmaz faydası olan bir bakliyat olan bulguru sevmeyenlerin deneyip bayılacağını düşünüyorum. Dilerseniz domates ekleyebilirsiniz ama nar ekşisi ile bence gerek yok.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Pirinç için kısır bulgur nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 2 su bardağı bulgur pilavı 4 su bardağı sıcak su 1 büyük kuru soğan 1 büyük diş sarımsak 2 yeşil biber 3 yemek kaşığı salça (kumma) ½ çay bardağı zeytinyağı + ½ çay bardağı sıvı yağ (yarısı soğanları kavururken) 1-2 orta boy domates (isteğe bağlı) 2 su bardağı ince doğranmış (maydanoz, dereotu, taze nane, taze soğan karışımı) Nar ekşisi (isteğe bağlı) Tuz
Pirinç için kısır bulgur nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Bulguru orta boy bir tencereye alıp üzerine su ilave edin ve kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar kaynatın. Haşlanan bulguru ocaktan alıp dinlenmeye bırakın. Yemeklik soğanı yemeklik doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ve tane karabiberleri ekleyip bir dakika daha soteleyin ve ocaktan alın. Soğanlı karışımı bulgura ekleyip karıştırın. Taze naneye doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve ince kıyılmış biberi ekleyin, tencereye ekleyin ve karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi ile karıştırın. İsteğe göre bebek domates, zeytin ve maydanoz ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]