Merhaba sevgili arkadaşım,
Yoğun veya yoğun bir hafta içindeyim, bugün yeterince resmi değil. İşimi sabah 2-3’ten önce bitirmem. Kızla gece seansları derken, sabahın erken saatlerinde yeni bir güne başlamak arasında geçen sürenin nasıl geçtiğini anlamıyorum.
Bu hafta Noel için de hazırlıklar var. Aslında ilk sene bir şey yapmayı düşünmüyordum ama nasıl olduysa farkında olmadan kendimi organizasyonun içinde buldum 🙂 Kızımla aynı gün doğmanın verdiği rahatlıkla zaman zaman uzaklara giderdim. zaman 🙂
Ekşili köfteye gelince, bu fikir okul arkadaşım Devran’a ait. Mevsimine uygun bir tarif yapalım dedi ve aklıma balkabagi ve ekşili köfte geldi. Kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet!
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ekşili Kabak Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kabak 1 yumurta sarısı 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı limon suyu 3-3,5 su bardağı su
Köfteleri hazırlamak için:
- 250 gram kıyma 1 küçük kuru soğan 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı pirinç Tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı köftelik un
Servis için:
Ekşili kabak köftesi tarifi nasıl yapılır?
Kıyma, rendelenmiş soğan (elinizle suyunu sıkın), yıkanmış süzülmüş pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi derin bir kaba alıp yoğuruyoruz. Kıymadan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Kabağı tencereye alıp üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Köftelerinizi una bulayıp tencereye ekleyin ve kaynatın.
baharatlamak
Bir kasede limon suyu ve yumurta sarısını çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe alıp azar azar baharat karışımına ekleyin ve karıştırın. Baharatlar iyice kızdıktan sonra tencereye ilave edip karıştırın. Orta ateşte 4-5 dakika kaynatın. İnce kıyılmış fesleğeni ekleyin, kaynatın ve ocaktan alarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]