Limonlu Kordon Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

River katı gıdaya geçtiğinden beri evde peynir ve lor yapıyorum. Loru hazırlarken sütü yoğurtla kestim. Loru da 4-5 günde bir güncelliyorum. Sahip olduklarımı değerlendirmek için farklı yöntemler kullanırım.

Lor salatası veya basit ıspanaklı lor ekmeği gibi pratik tariflerimi de deneyebilirsiniz.

Denediğiniz tarifleri benimle @Mutfaksirlari Instagram hesabımda paylaşırsanız, hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Limonlu Kordon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    1 çay bardağı ev yapımı lor peyniri (100 gram) 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 çay bardağı toz şeker 1 orta boy yumurta 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı karbonat 2 limonun kabuğu Yarım limonun suyu

Limonlu Lor Bisküvi Tarifi nasıl yapılır?

Derin bir karıştırma kabına lor peyniri, zeytinyağı, toz şeker ve yumurtayı alıp karıştırın. Kabartma tozunu bir kaseye alın, limon suyunu sıkın ve köpürene kadar karıştırın. 1 su bardağı unu ve köpürttüğünüz karbonatı kaseye ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yarım su bardağı unu ilave edip ele ve kaba yapışmayan bir hamur yoğurun. (Üçüncü bardakta hala ele yapışıyorsa 5 dk bekleyip tezgahta toplayın) Hazırladığınız hamuru 20 eşit parçaya bölüp merdane ile açın. Bisküvileri toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin. 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Pişen kurabiyeler soğuyunca tepsiden alıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın