Kabaklı ve bezelyeli yaz makarnası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Nitekim her mevsim makarna olan bu tarif benim gibi yaz özleyenlerin favorisi olacak. Çünkü limon ve taze nanenin tazeliği sofralara bir yaz esintisi getirecektir.

Makarna haşlanırken sadece birkaç malzeme kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle sebzeleri pişirebilirsiniz. Makarnanıza farklı tatlar katmak için beyaz peynir veya baget de kullanabilirsiniz.

Videolu anlatım

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Yazlık Kabak Bezelyeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

    1 paket bezim bao makarna 2 litre su 2 adet orta boy yeşil kabak ½ demet taze nane 2 diş sarımsak 2 su bardağı haşlanmış taze bezelye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Parmesan tuzu

Kabak ve bezelye ile yaz makarnası nasıl yapılır?

Makarnayı damak zevkinize göre 8-10 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken kabak, nane ve sarımsağı doğrayın. Zeytinyağını büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Doğradığınız kabakları tavaya alın. 2 dakika veya kabak hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Bezelye, sarımsak ve limon kabuğu rendesini ekleyin. ara sıra karıştırarak 3-5 dakika veya bezelye yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış naneyi ekleyip biraz karıştırın. Haşlanan makarnaya sotelediğiniz sebzeleri ekleyin ve karıştırın. Parmesan peyniri ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın