Merhaba sevgili arkadaşım,
Evde zeytin sevmiyorsanız ezin 🙂 Böylece hem tadına varmanız hem de yemeniz daha kolay olacaktır. Bu asla olmaz, böreklerinizde kullanabilirsiniz ve yine bitirirsiniz 🙂 Size verdiğim tarifte bir fiske tuz ve hafif acı bir tada sahip salamura zeytin kullandım. Bu nedenle suda bekletmedim ama çok tuzlu sele zeytininiz veya zeytinleriniz varsa mutlaka bir gün suda bekletin.
Zeytin çekirdeklerini ayırırken dikkatli olun, karıştırmazsınız yoksa benim gibi sabah 6’da bir şeyler ararsınız 🙂 Ben zeytini ve kişniş tohumunu çok severim, farklı bir baharat kullanabilirsiniz veya hiçbir şey. Acı biber, limon veya portakal kabuğu bile ekleyebilirsiniz.
Bu arada, zeytinyağı genellikle zeytin için kullanılmaz. İçine taze zeytin yağlayıp koysanız çabuk erir ve bozulur. Ben az miktarda zeytin ezmesi yaptığım için zeytinyağı kullandım. Toplu olarak yapıp saklayacaksanız ayçiçek yağı kullanın.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Siyah Zeytin Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr tuzlu siyah zeytin (bir tutam tuz ile) 1 diş sarımsak 1 dal taze biberiye 1 tutam kişniş tohumu (isteğe bağlı) 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Ev Yapımı Siyah Zeytin Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Salamura siyah zeytinleri çıkarın ve bir mutfak robotunun kasesine koyun. Üzerine 1 dal biberiye yaprağı, 1 diş sarımsak ve isteğe bağlı kişniş tohumu ekleyin. Ara ara mutfak robotunu çalıştırarak yağı ve püreyi ekleyin. Buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]