Merhaba sevgili arkadaşım,
Aradığınız kurabiye tarifi geldi. Çikolata deyip kakaolu kurabiye yapmaya gerek yok 🙂 Nefis çikolata ile hem ekstra kakaoya gerek duymadan pratik ve lezzetli kurabiyeler yapacağız.
Çırpılan yumurtaların yumuşamaması için tereyağ ve çikolata karışımını ara sıra karıştırarak 10 dakika soğutmak önemlidir. Bir diğer önemli konu da kurabiyelerin fırından çıkmasının kıvamı. Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak olacak, oda sıcaklığına gelince kendiliğinden sertleşecektir. Daha çok pişirmek istersen yakarsın, unutma.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket bitter çikolata (160 gr) ½ su bardağı tereyağı (75 gr) 1 büyük boy yumurta ½ su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 1-2 damla vanilya ½ paket fındık gevreği Kabartma tozu
Çikolatalı ve fındıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?
Çikolatayı eritin ve oda sıcaklığındaki tereyağı ile karıştırın. Ara sıra karıştırarak 10 dakika oda sıcaklığında bırakın. Yumurta ve toz şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyin ve karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık veya dondurma kaşığı ile kurabiye hamurunu 4-5 cm aralıklarla kesin. Üzerine fındık parçaları serpin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Oda sıcaklığına gelince tepsiden çıkarıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]