medyauzmani.com

Boşnak Mantısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Boşnak hamur işleri en sevdiğim tariflerden biridir. Çıtır hamurda arpacık soğana ya da patates harcına kimse kolay kolay hayır diyemez 🙂

Boşnak mantısı bu harika lezzeti bir üst seviyeye taşıyor bence 🙂 Sarımsaklı yoğurtla yiyebileceğiniz etli börek lokmaları kesinlikle efsane.

Hazırlanırken temel malzemeler un, su ve tuzdur. Bu ikiliye her zaman aldığı kadar un veya su denir ama ortalama bardak boyutu daha büyük ve tutması daha kolay hazırlamanızı sağlar.

Ancak kullanılan unun markası ve fincan ölçülerinizin farklılık gösterebileceğini göz önünde bulundurarak fazladan un bulundurun.

Bu tarifi Boşnak böreği tarifimdeki gibi hazırlayıp daha sonra şeritler halinde kesebilirsiniz.

Boşnak böreği tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Bosna mantısı tarifi malzemeleri

    4 – 4,5 su bardağı un 1,5 su bardağı tuzlu su

Kıymalı karışımı hazırlamak için:

    200 gram kıyma, 1 küçük kuru soğan, tuz ve karabiber

Hamuru açmak için:

Boşnak mantısı tarifi nasıl yapılır?

2 su bardağı un, tuz ve 1 su bardağı suyu bir karıştırma kabına alıp karıştırın. 2 su bardağı unu ve gerekirse kalan suyu azar azar ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru toplayın ve 30 dakika üzerini örtün. Hamur dinlenirken soğanı rendeleyin, bir kapta kıyma, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 parçaya bölün ve her parçayı elinizde yuvarlayın. Her bir tatlıyı yemek tabağı büyüklüğünde açın ve eritilmiş tereyağını üst üste koyun. 5 bezeyi açtığınızda aynı işlemleri yaparak ikinci 5 bezeyi yapın ve merdane yardımıyla tepsi boyutlarına getirin. Hamuru küçük şeritler halinde kesin ve kestiğiniz karelerin ortasına kıymanın yarısını paylaştırın. Resimdeki gibi hamurları tek tek kapatın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer 5’li gruba da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun. Kalan tereyağını hamurun üzerine yayın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Yoğurt ve yağ ve kırmızı pul biberle tatlandırarak sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın