Merhaba sevgili arkadaşım,
Pilavın her türlüsüne bayılırım ama bol garnitürlü ve pişerken lezzeti bol olan pilavları severim. İstanbul pilavı adeta tek başına bir öğün olabilecek tam bir lezzet.
Bence zerdeçal harika görünüyor ama tadını beğenmeyenler safranı renklendirmek için de kullanabilirler.
Ben bu tarifte SANA Classic kullanmayı tercih ettim. Daha birçok lezzetli tarif için sanayemedinmi.com’u ziyaret etmeyi ve Türkiye’nin Instagram sayfasını takip etmeyi unutmayın.
İçerik Tablosu
istanbul pilavı tarifi için malzemeler
- 1 adet haşlanmış ve kıyılmış tavuk göğsü 2 yemek kaşığı Sanna Classic 2 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 su bardağı çiğ, soyulmamış badem 2-3 yemek kaşığı fileto veya antep fıstığı 2 yemek kaşığı Sana Classic (bademleri kavurmak için) 3,5 bir bardak stok tavuk
İstanbul Pilavı Tarifi nasıl yapılır?
Bademleri 2 yemek kaşığı klasik kıyma ile kızarana kadar soteleyin ve kenara alın. 30 dakika. Ayırdığınız pirinci ılık tuzlu suda süzün ve kenara alın. Tencereye iki yemek kaşığı Sana Classic koyun. Pirinci ve tuzu ekleyin ve hafif şeffaf olana kadar soteleyin. Zerdeçal, fıstık ve bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeyi ve suyunu ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pirince tavuğu ekleyin, karıştırın ve ıslanmaya bırakın. Pişmiş pilav servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]