Merhaba sevgili arkadaşım,
Son zamanlarda bana sorulan tariflerden biri de İzmir Bomba Tatlısıydı. 20-25 gün önce bir tarif üzerinde çalıştım, uzun zamandır tariflerimi deneyen takipçilerimin yorumunuzla bu tarifi denemek istediklerini söylemesi üzerine ve sonuçtan çok memnun kaldım. Çekimlerimden ve annemin ameliyatından bahsederken çekim yapma ve yapım aşamalarını paylaşma imkanı yoktu.
Bugün misafirlerim biterken yine yaptık. Aynı tarifi tekrar uyguladık ve sonuç yine harika oldu. Bu sefer daha fazla vakit kaybetmeden paylaşmak istedim.
Bu tarifi hazırlarken hamurun kıvam alması için mutlaka dinlendirin ve hafifçe açın. Yumuşayan hamur biraz sert görünebilir ama elinizde yuvarlayıp toparladığınızda tam kıvamıyla açılıyor.
Pişme süresi çok kısadır, fırın fanının yüksekliği kişiden kişiye değişir. Bu sebeplerden dolayı 3-5 dakika kontrollü pişirin. Hamurun üstü resimdeki gibi kabarıp renk değiştirdiğinde fırından alın.
Soğuk günlerde sıcacık servis harika, acele edip yanmamaya dikkat edin 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
Hamuru hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tutam tuz 1 su bardağı un 1/4 su bardağı ılık su (¼ su bardağı)
içeri
- Kakao ve fındık kreması
yukarı
İçerik Tablosu
İzmir Bomba (Kurabiye Bombası) Tatlısı Tarifi nasıl yapılır?
Yumuşak tereyağı, sıvı yağ, tuz, pudra şekeri ve unu derin bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar su ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamur kabının üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. Kalan hamurdan 15 küçük parçaya bölün ve merdane ile açın. Sarılan parçaları merdane ile ince olacak şekilde tek tek açın. İncecik olan hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından bir tatlı kaşığı kadar koyup kenarlarından ortasına doğru karıştırarak kapatın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Dinlenen kurabiyeleri önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 3-5 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]