medyauzmani.com

Çikolatalı Fındıklı Biscotti – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yeni yılın ilk tarifi benim için çok özel olan çikolatalı-fındıklı bisküvi olsun istedim. Evimizin eksik etmediği bu bisküvinin en önemli özelliği ise uzun süre dayanması. Hamileliğim boyunca (artık son haftalarımdayım) en sevdiklerim ve güvendiklerim dışında hazır ürün almamaya özen gösterdim. Bu noktada bisküvi ihtiyacımı en çok bu tarifle karşılamış olacağım.

Çok emek gerektirmeyen harika bir tarif olduğunu hemen belirteyim. Önce sıvıyağ sonra kuru malzemeleri karıştırıp sade bir şekilde hazırlıyoruz. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta doğrama kısmıdır. Keserken çok fazla kırmamaya dikkat edin. Bunun için tırtıklı ekmek bıçağı kullanmanızı tavsiye ederim.

Sizinle bir mutfak sırrı paylaşayım, dilimlerken daha parlak ve bir arada olmasını istiyorsanız bisküviyi fırına vermeden önce (ilk pişirme) üzerine yumurta beyazı sürebilirsiniz. Bazen uyguluyorum bazen uygulamıyorum ama yaptığımda yumurta kokusu olmuyor.

Biscottiyi hazırlayıp hava geçirmez bir kaba koyun. Oda sıcaklığında en az bir ay saklayabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti Tarifi İçin Malzemeler

    5 yemek kaşığı tereyağı (75 gr) 1 su bardağı pudra şekeri (120 gr) 1 büyük yumurta 2 su bardağı un (230 gr) 3 yemek kaşığı kakao 2 çay kaşığı kabartma tozu (4 gr) 2 çay kaşığı karbonat ( 4 gr) ) 1 su bardağı fındık ve ½ çay bardağı damla çikolata veya damla çikolata

Çikolatalı-fındıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini yüksek devirde krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Yumurta tamamen karışınca önce unlu karışımın yarısını ekleyin ve düşük devirde karıştırın. Biraz birbirine yapışmaya başlayınca kalan unu hamura ekleyin ve mutfak masasına alın. Fındık ve çikolatayı hamura ekleyin, yavaş yavaş yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurdan iki bezeyi kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın. Hamuru biraz sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin. Biscotti’yi fırından çıkarın ve 20 dakika soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince dilimleyin ve kesik tarafı yukarı gelecek şekilde tekrar tepsiye yerleştirin. 150 derecelik fırında 15 dakika daha pişirin. Soğuyunca hava geçirmez kaplara aktarın ve dilediğiniz zaman servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın