Merhaba sevgili arkadaşım,
Beklenen kabak zamanı 🙂 O kadar özledim ki aslında 2 tane balkabağı tatlısı yaptım. Pazar sabahı hava çok güzelken arkadaşlarla pikniğe gitmeye karar verdik. Elimde kabak püresini değerlendirmek için pratik bir tarif hazırlamaya karar verdim. Sonuç pamuk gibi bir kek oldu 🙂
Kabak püreniz hazır değilse biraz su ve toz şeker eklediğiniz balkabağını pişirin, püre haline getirin ve soğuduktan sonra kullanın. Püreyi şekersiz yapacaksanız kekte kullanacağınız şeker miktarını biraz artırabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagramım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak ve kakaolu kek tarifi için malzemeler
- 3 büyük boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı un 1 su bardağı haşlanmış kabak püresi 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu
Kabak ve kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Zeytinyağı ve kabak püresini ekleyip çırpmaya devam edin ve 2,5 su bardağı un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kek karışımının yarısını yağladığınız kek kalıbına karıştırın ve aktarın. Karışımın geri kalanına kakao ekleyin ve karıştırın. Kakao karışımını bir kek kalıbına aktarın ve iki hamuru bir bıçak veya şiş kullanarak yavaşça karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve ardından kalıptan çıkarıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]