Merhaba sevgili arkadaşım,
Sonunda mangal sezonunu açtık 🙂 Hızımızı bile alamadık, üç gün üst üste mangal yaptık. Ben etobur değilim, her zaman ızgara sebzeleri tercih ederim. Geçen seneden beri her mangalda kişi sayısına göre hazırladığım Tereyağlı Kaşar Peynirli Köz Patlıcan tarifini sizlerle paylaşayım dedim.
O kadar leziz ki, eti hemen yüzeyden fırlatabilir 🙂 Üstelik inanılmaz kullanışlı, tek yapmanız gereken ızgara yaparken cheddar peynirini rendelemek ve tıpkı yapar gibi patlıcana yedirmek. sıcak kumpir.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli közlenmiş patlıcan malzemeleri
- 2 adet patlıcan (kişi başı 1 adet) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çay kaşığı tuzlanmış tereyağı tuz, isteğe göre karabiber
yapılışı:
Patlıcanı bıçakla 2-3 yerinden delin. Izgarada veya istenirse ızgarada kızartın (mangalda daha da iyidir). Közlenen patlıcanı bıçakla uzunlamasına dilimleyin. 1 tatlı kaşığı tereyağını patlıcanların arasına yayın. Kaşar peynirini paylaştırın ve bir tatlı kaşığı veya bıçak yardımıyla sıcak patlıcanla karıştırın. Karabiberi ekleyin (tereyağı ve peynir tuzu yeterli olduğu için tuz eklemiyorum) ve peynir eriyince sıcak veya ılık olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]