Merhaba sevgili arkadaşım,
Daha önce fesleğenle yapılan pesto sosun orijinal tarifini sizlerle paylaşmıştım. İlerleyen yıllarda su teresi ile en sevdiğim pesto sos tarifimi bu gönderide paylaşmıştım. Semizotu pesto, notlarımda uzun zamandır beklenen semizotu tariflerinden biriydi. Gerisini yaparken aklıma gelen şeylerin isimlerini yazmayı ve onları akış halinde tarif etmeyi seviyorum.
Geçen Cuma günü gittiğim Cuma Pazarı’nda bulduğum yabani semizotu sayesinde bu tarif çok beğenildi. İrmik bu kadar çıtır çıtır olmasaydı sanırım notalarda daha çok beklerlerdi 🙂 Tabii hazırlandıktan sonra havalı bir fotoğraf atölyesine konuk olmuş. Yemek yedik ve fotoğraf çektik.
Bu sefer pesto sosun ana malzemelerinden biri olan Parmesan peynirini kullanmadım. Sebebi ise kavurduğunuz kuruyemişlerin sosun lezzetini tamamlamasıdır. İsterseniz ekstra lezzet için Parmesan veya eski çedar peyniri ekleyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Semizotu Pesto Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 demet semizotu 1/2 su bardağı ceviz 1 çay bardağı zeytinyağı 2-3 diş sarımsak tuzu (istenirse 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan)
Semizotu pesto soslu makarna nasıl yapılır?
Semizotu uzun saplarını kesin ve derin bir kapta suda bekletin. Suyunu süzüp ikinci kez sıkın ve bu kez biraz sirke ekleyin. (Böylece toprak daha iyi süzülür) Semizotu son bir kez akan suyun altında yıkayın ve suyunu süzmesi için bir kevgir içinde bırakın. Sert ince sapları ayırın. Cevizleri teflon tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve soğumaya bırakın. Sarımsak, ceviz içi ve zeytinyağını rondodan geçirin. Kısa aralıklarla ceviz ve sarımsaklar tamamen ezilene kadar çalıştırın. Yaprakları ve yumuşak sapları durulayın ve sosun tamamen çözülmesini ve karışmasını sağlamak için kısa aralıklarla üzerlerinden geçirin. Damak tadınıza göre tuz ekleyin, daha sıvı bir kıvam olmasını istiyorsanız yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip son bir kez karıştırın ve kenara alın. Makarnayı dilediğiniz kadar suda haşlayın. Süzülmüş makarnayı sosla karıştırarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]