Kızılcık kompostosu – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kim bilir için aldığım kızılcıklar (etiketinde böyle yazıyordu) tel dolapta elime ulaşınca farklı bir tarif hazırlamak istedim. Etikete kızılcık yazınca googleye yazayım dedim ve karşılığında kızılcık çıktı taze gibi görünseler de alakaları yok. Başka aramalarda yaban mersini ile karşılaştım ama gerçekte koyu mordan maviye ve kurutulmuş olanlar neredeyse siyahımsı-mor bir renge sahipler. Neyse biraz daha bakındığımda aslında doğrudan kızılcık ve kızılcık adı altında satıldığını gördüm.

Sonuç, önümde duran kuru kızılcık oldu ve bu da farklı bir komposto tarifine kapı araladı 🙂 Cevizlerin rengi güzel bir koyu kırmızı ama piştikçe puslu bir kahverengi oluyor. İçine bir poşet kızılcık çayı attım hem rengi değişsin hem de lezzeti artsın: Ortaya çıkan renk eskiye göre çok güzel.

2 kıtadan arta kalan kuru meyvelerinizi değerlendirmek için bu basit tarifleri deneyebilirsiniz.

Aşk 🙂

Kızılcık kompostosu için malzemeler

    1 su bardağı kuru kızılcık 1 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 1 poşet kızılcık çayı (karışık çay) 1 çubuk tarçın

Kızılcık kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Kurutulmuş kızılcıkları, şekeri ve suyu tencereye alın. Üzerine tarçını ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Fındıklar yumuşayıp yumuşamaya ve suya rengini vermeye başlayınca kızılcık çayını ekleyin. 10 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince içerisine poşet tarçınlı çayları alıp buzdolabına kaldırın. Soğutun ve istenirse buzla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın