Patatesli Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın son iş günü ve ramazanın ilk hafta sonu yaklaşırken iftarda etli yemeklerin yanında veya iftardan sonra çayın yanında hazırlayabileceğiniz harika bir tarifim var. Hamur mayalı ama tereyağı ile yapınca o kadar lezzetli oluyor ki tadından ve görüntüsünden dolayı kiş demeyi uygun buluyorum.

Dilerseniz patatesli kişe biraz muskat ekleyebilirsiniz ama ben havanda Pakmaya maya kullandığım ve börek hamurunda yoğun bir mahlep tadı olduğu için eklemedim.

Pastırma servis için de kullanılabilir ama bence tütsülenmiş kuru etler onu inanılmaz güzel yapıyor. Etin kızarmaması için fırından çıkarmadan 8-10 dakika önce kişinin üzerine konulmalıdır.

İlerleyen günlerde Pakmaya Poğaça Harcı ile leziz kahvaltılık tarifler sizlerle olacak.

Görüntülü ders:

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Paylaşımlarınız beni gerçekten çok mutlu ediyor. Ayrıca fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri de hikayemde paylaşmak isterim 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Ayrıca diğer maya ve puding tariflerime ve kahvaltılık menülerime de göz atmayı unutmayın!

Aşk…

Patatesli Börek Kiş Tarifi İçin Malzemeler

hamur malzemeleri:

    1 paket Pakmaya böreği mayalı hamur 500 gram buğday unu 2 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay bardağı ılık süt 200 gram tereyağı 1-2 tatlı kaşığı ılık su

içindekiler:

    2 adet orta boy patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yumurta 2-3 yemek kaşığı süt 1 su bardağı kaşar peyniri tuz karabiber pul biber

yukarı:

    İsteğe göre kuru et veya pastırma

Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

Elenmiş unu derin ve geniş bir kaba alıyoruz. Pakmaya maya karışımının tamamı ile tuzu dökün ve karıştırın. Ardından ılık süt, sıvı yağ ve ılık suyu ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar 5-7 dakika yoğurun. Hamuru örtün. Ilık bir ortamda 15-20 dakika dinlendirin. Kiş iç harcı için 3 adet haşlanmış soyulmuş patatesi püre haline getirin, tuz, tereyağı, 1 yumurta ve sütü ekleyip püre haline getirin. Karabiber, kırmızı biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru elinizle bastırarak açın. İçine patatesli harcı bir spatula yardımıyla koyup yayıyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 180 dereceye yükseltin, kuruyan eti kişinin üzerine koyun ve 10-15 dakika daha pişirin.

    Fırından çıkardığınız oda sıcaklığına gelince servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın