Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarifi geçen sene bir hatıra dergisinde gördüm ve çok beğendim ama yapmaya fırsat bulamadım. Pekmez var ama şeker yok, düşündüğüm kadar tatlı olur mu? Bazı çekincelerim var. Bu nedenle içindeki su miktarını 1,5 su bardağı azalttım. Servis ettiğimde tam istediğim miktarda şeker vardı. Pekmezinizi tattıktan sonra tatlılığına göre demleyebilirsiniz.
Körük – Körük nedir? Aslında su veya süt ile hazırlanabilen bir çeşit su muhallebisidir. Eskilerin jöle ve şimdi jöle dediği kıvamda. Ana malzemeleri su ve nişasta olup isteğe bağlı olarak meyve suyu veya şeker eklenir.
Doğrudan tabağa dökülerek veya Lee’ninki gibi dilimler halinde kesilerek servis edilebilir. Hatta küçük kaselere döküp soğuduktan sonra ters çevirerek jöle gibi servis edebilirsiniz.
Yani tam anlamıyla eski bir anne tarifi 🙂 Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Körük Tarifi İçin Malzemeler (Pekmezli)
- 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilin 4 su bardağı su
Servis için:
Körük Tarifi (Pekmezli) Nasıl Yapılır?
Pekmezi, vanilyayı ve nişastayı orta boy bir tencereye alın. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin ve topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırpın. Kalan 3 su bardağı suyu ekleyin ve karışım yarı saydam hale gelip koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Orta boy bir fırın veya borcam kabını ıslatın ve fazla suyu boşaltın. Kalın, sıcak karışımı kaba dökün ve üstünü bir kaşıkla düzeltin. 15 dakika kadar tezgahta bekletin ve buzdolabına kaldırın. Soğutup bir saat dondurduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]