medyauzmani.com

Bademli ve çilekli pasta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Mevsimin en lezzetli çilekleriyle yapabileceğiniz en lezzetli pasta tariflerinden birini okumak üzeresiniz, hazırlanın 🙂 o kadar çok ki daha önce yaptığınız ve çok sevdiğiniz çilekli pasta tartınızın içine atabilirsiniz.

Bu kekin en önemli özelliği yumurta ve şekeri değil yağ ve şekeri çırparak başlıyoruz. Yani kar gibi rahatlama yok, yağ var.

Pastayı pişirirken yayma tekniğini kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Tereyağı soğuksa ısıtın ve yumuşatın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve biri tamamen karışana kadar diğerini kırmayın.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Bademli ve Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

    150 gr tereyağı (oda sıcaklığında/yumuşak) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 su bardağı badem unu 2 yumurta ½ su bardağı süt 1 kabartma tozu 250 gr çilek 2-3 yemek kaşığı badem unu

Bademli ve Çilekli Pasta Tarifi nasıl yapılır?

Çilekleri büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölün ve kenarda bekletin. Tereyağı ve toz şekeri mikser kabına alıp krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Bir yumurtayı karışıma ekleyip çırpın, 1-2 yemek kaşığı unu ekleyip çırpın, ardından ikinci yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozu, badem unu ve süt ile çırpın. Çileklerin yarısını ekleyin ve kaşıkla karıştırın. 20 cm’lik kek kalıbını tereyağ ile yağlayın. Kek karışımını yuvarlak kalıba dökün ve üzerini spatula ile düzeltin. Kalan çilekleri kek karışımının üzerine yerleştirin. Bademleri de serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin, ardından fırın sıcaklığını 160 dereceye düşürün ve 45 dakika daha pişirin. 45 dakika sonra bıçak veya şiş ile kekin içinin kuru olup olmadığını kontrol edin. Eğer sıvı değilse keki fırına alın. Kalıpta soğuttuğunuz keki bir saat ve ayaklar kadar kesin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın