Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta evde fındık ezmesini bitirmeye söz verdim 🙂 Pazartesi fındık ezmeli kurabiye ile başladı. Şimdi Fındıklı Kakaolu Kek tarifime devam ediyor. Cuma günkü fındıklı hamur tarifi olsaydı seriyi bitirirdik, haftayı bitirirdik diyorum. Son tarifi şu an aklıma gelmiyor ama önerileriniz varsa bir iki kere deneyebilirim 🙂
Kurabiye tarifimde bahsetmiştim. Evdeki fındık ezmesi çok topaklanmaz, daha kremamsı bir kıvamda olur. Bu nedenle pastayı yaparken ölçülerinize bir miktar sıvı katması gerekebilir. Ayrıca kakao hamurunu koyulaştıracağı için kakao karışımını yaparken biraz süt eklemeyi unutmayın.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk….
İçerik Tablosu
Kakao yağı ve fındıklı kek tarifi için malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı kabartma tozu 1 poşet vanilin 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı fındık ezmesi 2 yemek kaşığı kakao + 4 yemek kaşığı süt kakaolu hamur için
Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Pişen yumurtalara yoğurt, sıvı yağ ve fındık ezmesini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Kek kalıbını un ile yağlayın ve fazla ununu silkeleyin. Kek karışımının üçte ikisini kalıba dökün, kenara ayırdığınız hamurun üçte birine kakao ve sütü ekleyip çırpın. Sade hamurun üzerine kakaolu karışımı dökün. Bir kürdan veya çay kaşığı yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Arzuya göre pastanın üzerine fındık serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. İçini kürdan ile kontrol edin, kuru çıkarsa fırından alın. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]