medyauzmani.com

Sodalı ıspanaklı börek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sodalı ıspanaklı turta nasıl yapılır? Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 45 Dakika, Çay Davet Tarifleri, Davet Tarifleri, Günün Tarifleri, Ispanaklı Gazoz Böreği, Ispanaklı Gazoz Böreği, Pratik Soda Böreği, Soda Böreği, Ispanaklı Soda Böreği, Ispanaklı Soda pasta, hamur işleri

6 4.33 5 1

Merhaba sevgili arkadaşım,

Cuma gününün tarifi evde misafir ağırlanarak oluşturuldu. Annemin en sevdiği hamur işlerinden biri olan ıspanaklı turta yapmaya karar verdim ama bir farkla. Bu sefer soda hazırladım. Servis ettiğimde hamuru dürdüğümü sandılar. Çok lezzetliydi 🙂

8 yıl önce blogumda farklı bir gazozlu börek tarifi yapmıştım. Tarifine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Ispanaklı sodalı börek tarifi malzemeleri

    4 şişe 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ tuz 1 şişe maden suyu (200 ml)

Dolgu için:

    450 gr ıspanak, temizlenmiş ve temizlenmiş 1 orta boy soğan 4 yemek kaşığı tuz Bitkisel yağ

Ispanaklı gazozlu börek tarifi nasıl yapılır?

Ispanağı iri iri doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alın. Soğanlar pembeleşince ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Doldurmayı soğumaya bırakın. Pasta sosu için sıvı yağ, ayran ve yumurtaları bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Yufkayı tezgaha alın ve yarısına hazırladığınız sosu gezdirin. Sosu uyguladığınız kısmın altını kapatın ve sosu tekrar folyonun üstüne yerleştirin. Ispanaklı hamurun dörtte birini hamurun geniş kısmına yayın ve hamuru yuvarlayın. Yuvarlak bir tepsinin ortasına börek hamuru yapar gibi yuvarlayarak gül şekli verin. Kalan sosu yufkanın üzerine yayın ve 8 üçgen olacak şekilde kesin.Böreğin her tarafını ıslatacak şekilde üzerine bir şişe soda dökün. Sodanın emilmesi için yaklaşık 5 dakika bekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın