Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın ilk tarifi, bir Pazar günü evdekilerle az malzemeli basit bir tarif hazırlamaya çalışırken çıktı. Öğleden sonra kahvenize eşlik edebilecek nefis bir kurabiye 🙂 Baktığınızda çatlamış gibi duruyor.
Kullandığım fındık ezmesi fotoğrafta gördüğünüz gibi pürüzsüz bir krem kıvamında. Farklı bir fındık ezmesi kullanırsanız, unun hacmi ve kıvamı değişecektir. Bu nedenle unu kontrollü bir şekilde eklemekte fayda var.
Kurabiye fırından çıkardığınızda yumuşacık oluyor. Bu nedenle, tamamen soğuyana ve sertleşene kadar fırın tepsisinden çıkarmayın.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Fındık ezmesi yerine fıstık ezmesi varsa benim fıstık ezmesi tarifimi de deneyebilirsiniz.
Hem fıstık ezmesi hem de çikolata kullanmak isteyenler bu Fıstık Ezmeli Çikolatalı Kurabiye tarifini deneyebilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fındık Ezmesi Tarifi Malzemeler
- 100 gr fındık ezmesi (4 yemek kaşığı) 55 gr oda sıcaklığında tereyağı (3 yemek kaşığı) 75 gr toz şeker (1 çay bardağı) 1 orta boy yumurta 2 su bardağı un (226 gr) 10 gr kabartma tozu (1 paket)
Fındıklı Tereyağlı Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
Fındık ezmesi, tereyağı, toz şeker ve yumurtaları bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İki su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. 180 derece fırında 14-15 dakika pişirin. Kurabiyeleri oda sıcaklığına soğumaya bırakın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]