Kırmızı lahana turşusu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kırmızı lahana turşusu, yaz kış sıklıkla salata olarak sıklıkla tükettiğim kırmızı lahana ile yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden biridir. İlginç bir şekilde lahana turşusu çıtır çıtır ama konu kırmızı lahana olunca mutlaka yumuşatılması gerekiyor 🙂

Son zamanlarda biraz daha yumuşak ve tatlı göründüğü için elma sirkesi kullanmaya başladım. Evde ne varsa kullanabilirsiniz ama klasik olsun isterseniz üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.

Lahanamı 500 gram mor lahanadan hazırladım. Sirke ve limon suyu 580 ml’lik bir kavanozda eksiksiz olarak geldi. Bir de küçük bir kase kaldı, akşam yaptığım marul salatasına karıştıracağım 🙂

Turşuyu bir gece buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz ama 2-3 gün daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kapalı bir kapta 3-4 hafta bozulmadan kalabilir.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Lahana turşusu tarifi için malzemeler

    1 adet orta boy mor lahana (500 gr) 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı kaya tuzu veya sofra tuzu 1 çay bardağı limon suyu 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Lahana turşusu kırmızı lahana tarifi nasıl yapılır?

Mor lahananın ilk bir iki yaprağını yırtın (çok sert oldukları için genelde kullanmam. Lahanayı ovarak yıkayın ve kesme tahtasına alın. İkiye ayırdığınız lahanayı çok ince doğrayın.) Ortadan bir bıçak yardımı ile dilimleyin ve ufalayın.Doğranmış lahanaları derince bir kaba alın ve üzerine koyun, tuzunu ilave edip, rengini verip yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun 2 ince ince kıyılmış sarımsakları sirke ve limon suyu ilave ederek bütün lahanaları bastırarak kavanoza bastırıyoruz ve kalan suyu kavanoza boşaltıyoruz 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküp kavanozun kapağını kapatıyoruz en az bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın