Merhaba sevgili arkadaşım,
En sevdiğim ıspanak çeşitlerinden biri de Fırında Ispanak Yumurtasıydı ama nasıl olduysa zamanla unutulan bir lezzet oldu.
O gün spor salonundan çıktıktan sonra sık sık gittiğim bir esnaf lokantasında durdum. Tüm yemeklere tek tek baktıktan sonra kararımı verdim. Ispanaklı, yumurtalı ve yoğurtlu makarna 🙂
O an o kadar iyi geldi ki en kısa zamanda evde pişireceğime söz verdim. Bizim gibi yumurta ve ıspanağı seven bir çift için bu hareket tam yerinde. Ana yemekten ziyade garnitür olarak düşünülürse kişi başı bir adet yeterli olabilir.
Pişerken ara sıra ıspanakları kontrol edin. Sarısı ve beyazı çok pişirilirse üzerlerinde kalın bir kabuk oluşur ve çok sertleşirler. Ayrıca acı bir tada sahip olabilir. Yani yumurta akları iyice piştiyse fırından çıkarın, ıspanak zaten sıcak olduğu için siz servis edene kadar dışarıda pişmeye devam edecektir.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ispanaklı Fırında Yumurta Tarifi Malzemeler
- 750 gr ıspanak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 4 yumurta tuz kırmızı biber
yapılışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Soğanı da doğrayın. Orta boy bir tencereye yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile birlikte alın. Tuz ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar orta ateşte soteleyin. Doğranmış ıspanakların yarısını tencereye ekleyin ve soteleyin. Ispanaklar suyunu salınca kalan ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Ispanakları fırın tepsisine alıyoruz ve bir kaşık yardımıyla ortasına birbirinden uzak olacak şekilde 4 oyuk yapıyoruz. Bu oyunlarda yumurtaları kırın. Yumurtaları 200 derecede ısıtılmış fırında yumurtalar istenilen kıvama gelene kadar pişirin. Tatlı biber ilavesiyle sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]