Etli ve havuçlu pilav – Özbek pilavı – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hatta bu tarif videosunu geçtiğimiz ramazan ayında YouTube kanalımda paylaşmıştım. Sonra farklı şeyler ve tarifler bulunca blogumda paylaşmayı unuttum. Özbek pilavı denilince herkesin farklı bir tarifi var gibi. Bu tarifi kim hazırlıyor ama bizimki değil. Bu durumda dilerseniz versiyonlarını veya orijinal tarifinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. (Elbette bölgeden bölgeye değişir)

Bu tarifi hazırlarken sadece bitkisel yağ kullanabilirsiniz ama ben zeytinyağı ve tereyağı karışımının tadını beğendim. Sarımsakları yıkadığınızdan ve mümkünse bütün olarak kullandığınızdan emin olun. Pişirildiğinde harika bir tadı vardır. Ayrıca bir takipçimin daha önce yazdığına göre ben içine kimyon ekliyorum ama bu tarifte öyle istemedim. Damak zevkinize göre az miktarda eklemeyi deneyebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Etli ve havuçlu pilav için malzemeler – Özbek pilavı tarifi

    300 gr kuşbaşı et 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 orta boy havuç 1 büyük soğan 2 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı tuzlu su

Etli havuçlu pilav – Özbek pilavı tarifi nasıl yapılır?

Havuçları ince ince (kibritlerle) ve soğanları ince ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Soğanları ekleyin ve karamelleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip suyunu salıp rengi dönene kadar pişirin. Havuç ekleyin ve yumuşayana kadar kızartın. 3,5 su bardağı su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu, yıkanıp süzülmüş pirinci ve iki baş sarımsağı ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte pirinçler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Su eriyince altını kısın, pirinçleri kenarlarından ortaya doğru toplayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alın, dinlendirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın