Merhaba sevgili arkadaşım,
Ne zamandır evde yapılabilecek lezzetli bir muzlu puding tarifi paylaşmak istiyordum. Bugün kader 🙂 Buzdolabının arka rafına veya buzdolabındaki sebzelerin altına yapışan muz nasıl acıdır bilirsiniz. Muzları değerlendirmenin en pratik yollarından biridir.
Muz aldığımda, aslında onları muzlu ekmek yapmak için olgunlaşmaya bıraktım. O kadar yoğundum ki kek yapmaya bile vakit bulamadım. Tabii muzlar tam olgunlaşmadan bozulmak üzereyken bir an önce değerlendirmek istedim.
Muz aromalı puding gibi görünmese de tamamen olgunlaştığı için çok güzel bir tada sahiptir. Tatlıyı hazırladıktan sonra bir gece buzdolabında bırakırsanız çok lezzetli olacaktır.
Bildiğiniz süt kremasını pudra şekeri ile çırpıp pudingi çok daha renkli hale getirebilirsiniz.
Çilekli puding ve vanilyalı puding tariflerine de linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı Muzlu Puding Malzemeler
- 4 olgun muz 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı toz şeker 3,5 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı
Servis için:
- Muz dilimleri, isteğe göre krem şanti, isteğe göre kakaolu kurabiye
Ev yapımı muzlu puding tarifi nasıl yapılır?
Muzları, toz şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı orta boy bir tencereye alıp blenderdan geçirin. Sütü ekleyip tamamen pürüzsüz olana kadar tekrar blenderdan geçiriyoruz. Orta ateşte, elektrikli çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tereyağını muhallebiye ekleyin, karıştırın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp soğutun. Soğuyan muzlu pudingi dilediğiniz gibi sade veya süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]