medyauzmani.com

Ispanaklı Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yılbaşı haftası gelip de yavaş yavaş işimde rahatlamaya başladığımda sizlerle daha fazla tarif paylaşmak isterim. Fırsat bulursanız Pazar gününe kadar her gün yeni bir tarifimiz sizlerle olacak.

Focaccia, eve sık sık getirdiğim tariflerden biridir. Daha önce iki farklı tarif paylaşmıştım. Benim favorilerimden bazıları zeytinyağı, biberiye ve domatesti. İşte tarif 🙂

Hamuru o kadar güzel bir kıvama sahip ki bir kez denediğinizde eminim tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.

Tabii ıspanak keçi peyniri ile karıştırıldığında ortaya efsane bir lezzet çıkıyor. Bu tarif sadece öğle veya akşam sofralarında değil, pazar kahvaltılarında da denenebilir. Sanırım tek yapman gereken daha fazla peynir eklemek 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    3,5 su bardağı un 1,5 su bardağı su (ılık) 1 paket instant maya (10g) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Tepsiye serpmek için mısır unu

Ispanak ezmesini hazırlamak için:

    450 gr doğranmış ıspanak 1 orta boy kuru soğan 1 kırmızı dolmalık biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

yukarı:

Ispanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için 3 su bardağı un, ılık su, maya, zeytinyağı, tuz ve şekeri derin bir kapta yoğurun. (Gerekirse kalan 1/2 su bardağı unu azar azar ekleyin) Hazırlanan focaccia hamurunu bir kapta 30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken yemeklik doğranmış soğanı ve halka halka doğranmış biberi zeytinyağında soteleyin. Ispanağı ekleyin ve ıspanaklar yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Mayalanan hamuru ikiye bölüp 1,5 – 2 cm kalınlığında iki beze açın ve merdane yardımıyla mısır ununu fırın tepsisine bolca serpiştirin ve hamuru tepsiye dizin. Ispanaklı karışımı hamurun üzerine paylaştırın ve yayın. Son olarak keçi peynirini ekleyin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirin ve sıcak veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın