Merhaba sevgili arkadaşım,
Balkabağı son zamanlarda gündemimde 🙂 Yaklaşan yılbaşının bunda büyük etkisi var. Cuma günü tatlılarınızda kullanabileceğiniz basit bir kabak püresi tarifi paylaşmıştım. Bu yazıda püreyi kullanabileceğiniz alternatif tariflere de yer verdim.
Balkabağı püremiz var, ben de neden şık ve fonksiyonel bir pasta yapmayayım dedim ve ortaya kavanoz kek çıktı 🙂
Kreması için ev yapımı taze peynir, süt kreması ve pudra şekeri kullandım. Kabak püresi ile harika oldu. Üstelik pastayı çok hafif yaptı. Krem şanti yerine hafif ve lezzetli bir krem peynir kullanarak kendi kremanızı kolayca yapabilirsiniz 🙂
Ayrıca işinizi kolaylaştırmak istiyorsanız hazır pandispanya kullanabilirsiniz ama kakaolu nişastalı kek tarifi bu keke doku olarak çok yakışıyor. Burada bir tarif bulabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken kavanozu istediğiniz boyuta ayarlamak ve pastayı resimdeki gibi kaseye uygun boyutlarda kesmek.
Kavanozum orta büyüklükteydi ve 2 kavanoz verdiğim ölçülere göre doluydu. Daha küçük bir kavanoz seçerseniz 4 kavanoz yapabilirsiniz. Bu malzemelerin sayısını dilediğiniz gibi çoğaltarak arttırabilirsiniz.
Özel gün ve davetlerinizde çok beğenileceklerinden emin olabilirsiniz 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak kek tarifi malzemeleri devam ediyor
- 100 gr taze krem peynir 100 gr krema (konserve süt kreması) 55 gr pudra şekeri (3 dolu yemek kaşığı) kabak püresi (tarifi burada) kek parçaları veya pandispanya parçaları ceviz parçaları
Kavanozlu kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Krem peynir, krema ve pudra şekerini pürüzsüz olana kadar çırpın. Kremayı ucu çentikli bir sıkıştırma torbasına koyun ve iyice soğuması için buzdolabına koyun. Donutlara kurabiye kalıbı yardımıyla kavanozun kenarından geçecek şekilde şekil verin. Kavanoza bir dilim kek koyun, üstüne bir kat krema koyun. Üzerine aldığınız kabak püresini başka bir krema torbasına sıkın. Kavanoz dolana kadar aynı işleme devam edin. Son olarak üzerine ceviz parçaları serpilerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]