Merhaba sevgili arkadaşım,
Kış gelince evde en sevdiğim tatlılardan biri olan kabak şekerini yaparım. Öyle ki sıkılmayacağınızı bilsem her gün farklı bir versiyonuyla sofraya koyardım 🙂
Fırında Kabak Tatlısı, Kabak Tahin Tatlısı ve hatta Mikrodalgada Fırında Kabak Tatlısı gibi tariflerim var 🙂 Bir de en klasik haliyle bir gece önceden şekerle ayırdığımız Balkabağı Tatlısı var…
Bazen aklınızdan çıkar ve kabakları bir gece önceden şekere koymayı unutursunuz. Bu durumda, tatlıyı başka bir güne hazırlamak kalır. Pekala, akşam için bir misafir varsa ve aniden bunu düşündüyseniz, o zaman bekleyecek zaman yoktur.
Bu durumda en iyi çözüm kapaklara biraz su eklemektir. Suyun tatsız olduğunu veya şerbetin koyulaşmadığını söyleyeceksiniz. Su miktarı az olduğu için çok hassas bir damağınız yoksa kesinlikle öyle hissettirmiyor.
Tatlı piştikten sonra kabakları ayırıp kaynatarak da şerbeti koyulaştırabilirsiniz. Yani acil bir çözüm olarak çok iyi 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk….
İçerik Tablosu
Kabak Tatlısı Tarifi Malzemeler (Bekletmeden Nasıl Hazırlanır)
- 750 gr soyulmuş kabak 2 su bardağı toz şeker ½ su bardağı su
Kabak Şekeri Nasıl Yapılır (Beklemeden Nasıl Yapılır?) Tarifi?
Kabuklarını soyup eşit büyüklükte doğradığınız kabakları tencereye alın (mümkünse derin bir tencere olur), kabağın üzerine şeker ve suyu ekleyin. Kabağı kapatın ve kabak tamamen yumuşayana kadar 50-55 dakika orta ateşte pişirin. Şerbetin daha koyu olmasını istiyorsanız pişmiş kabağı servis tabağına alın ve şerbeti tencerede kapağı açık olarak istenilen kıvama gelinceye kadar kaynatın. Yoğunlaştırılmış şerbeti tatlının üzerine gezdirip arzuya göre tahin ve cevizle servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]