Merhaba sevgili arkadaşım,
Özellikle ızgara et ve makarna yemeklerinin yanında çok sevdiğim bir tarifle haftaya başlamak istedim. Az yağlı domates ve mantar sayesinde hiç su eklemeden kolayca pişirebileceğiniz bir lezzet. Artık en tatlı dönemini yaşayan kapya biber sayesinde şeker katmak kadar tatlı bence 🙂
Yemek yaparken genellikle tatlı beyaz soğanı tercih ederim ama siz evde ne varsa ya da damak zevkinize göre kullanabilirsiniz.
Gelelim o çok bariz soruya…
Mantarları nasıl temizlersiniz?
Ben mantarları bol su ile yıkadıktan sonra nemli bezle güzelce silerek temizliyorum ki tadını çok bozmasınlar. Tadını bozmuyor derken su çekmiyor demek istiyorum. Ne kadar çok su tutarsanız o kadar çok su emer yani bildiğiniz sünger gibi…
Hızlıca yıkayıp havluyla silerseniz temiz olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca yıkama işlemini son kez bırakın ki kararmasın. Bu yüzden önce soğanları, domatesleri ve biberleri doğrayın ve bir kenara koyun.
Her tarifte bu tür ön hazırlıkları yaparsanız hem daha az zaman aldığını hem de ortalığı karıştırmadan kolayca yemeğinizi hazırlayabileceğinizi fark edeceksiniz. Malzemeyi hazırlamak, özellikle mutfakta dağınık çalışanlar için harika bir cankurtarandır.
Tariflerimi instagramda benimle paylaşabilirsiniz. Tarif fotoğraflarınızı hikayemde paylaşmak isterim. Hesabım @mutfaksirlari 🙂 Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Tarif için malzemeler Domates, biber ve mantarlar kızartılır.
- 1 paket kültür mantarı (400 gr paket) 2 orta boy domates 1 orta boy beyaz soğan 1 büyük kapya biber 2 diş sarımsak tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı dereotu
Domates ve mantar sote mantar tarifi nasıl yapılır?
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kapya biberi uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Domatesleri küçük parçalar halinde kesin. Sarımsağı ince ince doğrayın. Son olarak mantarları durulayın, silin ve boyutlarına göre 2-4 parçaya bölün. Tavaya zeytinyağını ve soğanları alıp biraz tuz ekleyin ve soğanlar şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. Biberleri ekleyin ve biberler yumuşayıncaya kadar 1-2 dakika soteleyin. Mantarları ekleyin ve suyunu bırakıp biraz çekene kadar soteleyin. Sarımsak, domates ve biraz tuz ekleyip orta ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapatınca üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]